Waarom een schrijfcoach?

 

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat het schrijven van een boek niet zo eenvoudig is als veel mensen denken. Vrienden geven je algemeen commentaar als ‘ik voel een afstand van het personage’ of ‘het is een beetje een “en-toen-en-toen-verhaal”.’ Om een verhaal van begin tot eind spannend te maken, kom
t er veel werk kijken: het hele plaatje moet kloppen, anders haakt de lezer af.
Een goede schrijfcoach heeft kennis van schrijftechnieken en hoe je deze in kunt zetten, zodat de lezer je boek niet meer
weg kán leggen. Bovendien kun je bij een schrijfcoach op een persoonlijke manier met al je vragen terecht. Hierbij blijft het voor alles altijd jouw boek: het gaat om het zo effectief mogelijk inzetten van jouw stijl en ervaringen. Veel mensen kunnen schrijven, maar met de Schrijfgenoot leer je hoe je een boek moet schrijven.

Wil je weten hoe de Schrijfgenoot dit doet? Neem dan eens een kijkje bij diensten.

Aanbevelingen

Saskia heeft mij de afgelopen twee jaar op een geweldige manier begeleid tijdens het schrijven van mijn roman Wild hart.

Ik begon met een samenraapsel van verhalen. Saskia hielp de plot te verhelderen. Ze zorgde ervoor dat de opbouw en structuur van iedere zin, de hoofdstukken en van het totaal klopten. Ik leerde van haar hoe ik een boek moest schrijven. Ze gaf me goede uitleg en stelde me op mijn gemak. Elke keer gaf ze me weer het vertrouwen om door te gaan.’

Monique van der Weijden, auteur van Wild Hart en psychosyntheticus

Saskia beschikt over een prachtige creatieve geest, zij heeft een oprechte liefde voor literatuur, een aanstekelijk enthousiasme én een gedegen opleiding (Literatuurwetenschappen UvA). De combinatie van al deze kwaliteiten en verworvenheden maakt haar uniek. Zij is in staat om diepere verbanden te leggen vanuit mijn thematiek naar de wereldliteratuur. Dit is een enorme bron van inspiratie en helpt mij veel beter focussen. Zij geeft mij vertrouwen wanneer ik het niet meer zie zitten, zij komt met onverwachte oplossingen wanneer ik vastloop. Het project is nog niet af, het moet net als deeg of wijn nu even rusten. Maar ik heb het volste vertrouwen dat er straks een prachtexemplaar zal verschijnen. Of, in de woorden van mijn oma: ”Goed werk heeft tijd van doen.”’

Nathalie Ijzerman, auteur van De Gift en kunstenaar