FAQ

Hoe werkt De Schrijfgenoot?
De Schrijfgenoot richt zich op persoonlijke begeleiding, op locatie, maar als dat voor iedereen zo uitkomt, ook via Skype. Op deze manier kun je meteen aan de slag. Ook als je naar aanleiding van de nieuwe kennis vragen hebt, kun je deze meteen stellen. Bovendien weet je op deze manier zeker dat je aanwijzingen krijgt die passen bij jouw stijl.

Met welke vragen kan ik bij De Schrijfgenoot terecht?
Persoonlijke begeleiding is ideaal als je zit met (bijvoorbeeld) de volgende vragen:
-hoe krijg ik een rode lijn in mijn verhaal?
-hoe maak ik het spannend?
-hoe zorg ik ervoor dat de personages realistisch overkomen?
-hoe zorg ik ervoor dat mijn publiek meeleeft met mijn verhaal?

Welke methodes gebruikt De Schrijfgenoot?
De Schrijfgenoot werkt veel met begrippen uit de Narratologie (verteltheorie) om uit te leggen welke technieken je in kunt zetten om een spannend verhaal te vertellen. Ook worden er voorbeelden uit de praktijk gebruikt. Ook technieken uit Storytelling worden ingezet. Het gaat natuurlijk niet om de theorie zelf, maar vooral hoe je deze theorie kunt inzetten om jou op een concrete manier te leren hoe je een goed boek schrijft.

Kun je me helpen bij het vinden van een uitgever?
Als De Schrijfgenoot houd ik me vooral bezig met het manuscript zelf. Indien je er behoefte aan hebt, adviseer ik je graag over het maken van een boekvoorstel of bij het nadenken van uitgeverijen waar je boek bij zou kunnen passen. Als je meer begeleiding wilt bij dit proces, raad ik je aan om een literair agent te benaderen. Dat is een geheel op zichzelf staande discipline die me zou verhinderen voldoende tijd aan het begeleiden van schrijvers te besteden. Ik kies er liever voor één ding goed te doen, dan twee dingen half.